Editia IV, 2013

August, 25-30 2013
Image module

Editia IV, Concursul International de Dirijat

JEUNESSES MUSICALES BUCUREŞTI

STATUTE

La editia a IV-a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicale Bucuresti s-au înscris 62 de participanţi din 30 de ţări (din America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia), în prima etapă fiind admişi un număr de 50.

Concursul a avut loc la Ateneul Român si s-a incheiat cu concertul de gală al finalistilor, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, în faţa unui public numeros de 700 de persoane.

Image module

Kahchun Wong, Singapore, PREMIUL I

Premiul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu

Apreciat de pulicul din USA pentru „profunzimea și sinceritatea muzicalității sale”, și dezvăluind „un talent gata pentru expunere internațională”, Kahchun Wong a atras atenția internațională în calitate de câștigător al celui de-al 5-lea concurs internațional de dirijare Gustav Mahler 2016, De debute senzaționale cu Filarmonica Chinei, Shanghai Symphony și Guangzhou Symphony, înlocuind Jesús López Cobos pentru trei săptămâni de înscriere la scurt timp. Philharmonicul de la Los Angeles la numit în calitate de dirijor Dudamel pentru sezonul 2016/2017, iar din septembrie 2018 va prelua funcția de dirijor șef al Orchestrei Simfonice din Nürnberg pentru un termen inițial de 4 ani.

Un avocat puternic al educației muzicale, Wong este co-fondatorul Proiectului Infinitude, o inițiativă la nivel local pentru copiii din diverse medii, pentru a-și inspira primele pași muzicieni. El se simte ferm în a da comunității care l-a ridicat și a inițiat programul pilot în țara sa de origine din Singapore, în satul Enabling, un spațiu în care oamenii cu abilități diferite se pot simți acceptați pentru cine sunt. El și cofondatorul său, Marina Mahler, nepoata compozitorului Gustav Mahler, caută să extindă proiectul într-un mod susținut și atent la mai multe comunități în viitor.

Ca protejat al lui Kurt Masur, care a fost o figură profundă în dezvoltarea sa muzicală, Wong a avut privilegiul de a împărți podiumul în mai multe ocazii împreună cu el în ultimii săi ani, în orașe precum Leipzig, New York și Tokyo. De-a lungul anilor de formare muzicală, a fost mentorat de figuri de conducere în lumea muzicii clasice, cum ar fi Gustavo Dudamel, Bernard Haitink, Heinz Holliger și Esa-Pekka Salonen.

Nascut in Singapore in 1986, Wong a inceput sa invete trompeta la varsta de 7 ani. Dupa ce a servit ca muzician militar in fortele armate din Singapore, a citit compozitia la Conservatorul de Muzica Yong Siew Toh (Universitatea Nationala din Singapore), inainte de a-si continua Studii în colaborare cu Christian Ehwald, Hans-Dieter Baum și Manuel Nawri la Hanns Eisler Hochschule für Musik din Berlin. A studiat cu Robert Spano la Festivalul de Muzică și Școala de la Aspen pentru două veri consecutive, în calitate de dirijor, și este beneficiar al Burselor dirijorale de la Bruno Walter la Festivalul de muzică contemporană Cabrillo.

Image module

Antoine Glatard, France | Directorul Filarmonicii din Kielce – Polonia, domnul Jacek Rogala, i-a acordat in stagiunea urmatoare un concert

Premiul II

Rezident al Orchestrei Naționale din Lyon, între anii 2015 și decembrie 2016, Antoine Glatard se întoarce la ONL în acest sezon pentru a conduce concertele de anul nou „Rêves de Cirque” (Dukas, Ravel, Saint-Saens, Berlioz, Debussy, Bizet. ..), Concertul de deschidere al Fundației Filarmonice alături de Roger Muraro (Ravel, Beethoven) și supraveghează și conduce orchestrele de tineret ale Academiei ONL.

El este, de asemenea, din septembrie 2016, tânărul dirijor asociat al Opéra de Rouen Normandie. El realizează cu orchestra diferite concerte (programul „En Dansant”, muzică quizz în jurul simfoniilor Haydn, creație pedagogică la Chapelle Corneille …) și este asistent pentru patru operă (Cosi fan tutte, Progress of Rake, Quartett de Francesconi și La Bohème).

În plus față de aceste proiecte, Antoine Glatard conduce Don Giovanni în Charleroi cu Opéra Royal de Wallonie în decembrie 2016.

În mai 2016 a realizat povestea muzicală Peter Pan (Olivier Penard) cu ONL, la Auditorium din Lyon, iar în februarie a condus operă Milo & Maya de Matteo Franceschini din Liège cu Opéra Royal de Wallonie. De asemenea, a fost invitat, în august 2015, să conducă La Bohème la festivalul Verbier.

Pentru sezonul 2014-2015, Antoine Glatard a fost re-invitat de Orchestre Symphonique et Lyrique de Nancy pentru o serie de concerte educaționale cu un program Mendelssohn-Poulenc. A debutat cu Orchester National de Lyon alături de Leonard Slatkin la concertul de prezentare al sezonului 2015-16; Cu orchestra Symphonique de Mulhouse, cu Marc Coppey în calitate de solist (Martinu, Shostakovitch, Beethoven) la Festivalul Les Musicales din Colmar și, în octombrie 2014, cu Orchestra Filarmonicii din Polonia (Beethoven, Mozart, Haydn). Mai mult, a fost dirijorul asistent al sezonului simfonic al Teatrului Royal de la Monnaie. A lucrat cu Ludovic Morlot, Kazushi Ono, Härtmut Haenchen, Daniel Kawka, Michael Boder și Frank Beermann. Mai mult, in acelasi sezon el il asista pe Patrick Davin pentru reluarea lui Au Monde la Opera Comique din Paris si pentru Manon la Opéra Royal de Wallonie-Liège.

Preocupat de compoziția contemporană și pasionată de operă, Antoine Glatard a lucrat deja la două premiere mondiale la opera The Montreal, Au Monde, opera lui Phillippe Boesmans, bazată pe o piesă de teatru a lui Joel Pommerat și opera lui Benoît Mernier, La Dispute , Adaptată de la Marivaux, organizată de Karl-Ernst și Ursel Hermann. Înainte de aceasta, a lucrat ca dirijor asistent pentru Opéra National de Lorraine (Die Fledermaus) și Opera Monte-Carlo (L’Enfant et les sortilèges și La Navarraise). A colaborat cu soliști precum Patricia Petibon, Annick Massis, Stéphane Degout, Stéphanie D’Oustrac, Jean-François Lapointe, Dominique Visse, Yanne Beuron …

În august 2013, Antoine Glatard a câștigat al doilea premiu și Premiul Special al Juriului la a patra ediție a Concursului Internațional de Dirijare Jeunesses Musicales București.
În anotimpurile anterioare, a condus Orchestral Philharmonic Royal of Liège, Orchestre Symphonie et Lyrique de Nancy, SymphoniaASSAI, Orchestra Tonhalle, Orchestra String Festivalul Lucernei, Orchestra Filarmonicii și Corul Operei Monte-Carlo, Orchestra Filarmonicii George Enescu , Orchestra Filarmonicii Jena, Orchestra de Cameră din Croația, Orquesta de Cordoba, Royal Camerata, Orchestra Simfonică Duna.

A lucrat și a studiat cu dirijori precum Bernard Haitink, David Zinman, Jorma Panula, Colin Metters, Nicolas Pasquet, Jin Wang, Patrick Davin, Manuel Hernandez Silva, Klaus Harp și Joerg-Peter Weigle.

Născut în 1984, compozitorul, pianistul și clarinetistul, Antoine Glatard sa dedicat dirijării la Conservatorul Regal din Bruxelles cu Ronald Zollman și Patrick Davin. A primit în 2012 diploma de master cu distincție.

Image module

Sebastian Perlowski, Polonia

Premiul III

Sebastian Perłowski a absolvit atelierele de la Departamentele de Operă și Conduită Simfonică din clasa profesorului Jan Wincent Hawel și de compoziție în clasa asistentului profesor Dariusz Janus la Institutul de Jazz al Academiei de Muzică Karol Szymanowski din Katowice. Și-a lustruit aptitudinile de la Academia Jarvie și sub tutela lui Jorma Panula, Jin Wang, Adrian Gnam și Yuri Simonov.

El a câștigat:

Premiul I la Concursul Internațional de Conducători din Atlanta,
Premiul I la Concursul Internațional de Conducători din Cordoba,
Premiul II la Concursul Internațional de Conduită de la Lisboa,
Premiul II la Concurența Compoziției Internaționale Krzysztof Komeda,
Premiul III la Concursul Internațional de Dirijori din București,
Premiul special la cel de-al doilea concurs internațional de dirijare a muzicii chinezești din Hong Kong.
A fost semifinalist la concursul internațional de dirijare „Lovro von Matačić” din Zagreb.

Sebastian Perłowski a fost nominalizat, de asemenea, de criticii, jurnaliștii și publicul pentru premiile „Cel mai bun dirijor al operei din Cracovia ultimii cinci ani” și pentru unul dintre cele mai prestigioase premii ale festivalului Nestle Salzburg.

A lucrat cu mai multe orchestre în Polonia și pe lume, cum ar fi Sinfonia Varsovia, Sinfonia Iuventus, NOSPR, Orchestra Academiei Beethoven, Orchestra Chineză din Hong Kong sau Orchestra Filarmonicii George Enescu București și soloști de renume mondial precum Julius Berger, Jose Cura printre alții. A înregistrat pentru etichete cum ar fi ECM, DUX sau Kameny. În prezent, conduce compoziția la Institutul de Jazz al Academiei de Muzică Karol Szymanowski din Katowice. În 2016 a fost vice-director artistic la Opera din Poznań. El oferă concerte clasice, jazz și muzicale în țară și în străinătate.

Image module

Andrei Ivanou, Belarus

ELITE ART Club UNESCO – Jeunesses Musicales Romania, organizator al concursului, Filarmonica George Enescu, prin intermediul regizorului său artistic, domnul Nicolae Licareț, a acordat lui Andrei Ivanu un concert în următorul an al Filarmonicii.

Andrei Ivanou este absolvent al Academiei de Stat de Muzică din Belarus, specializată în dirijarea corului (clasa de profesor asociat Larisa Shimanovich, 2004) și în dirijarea simfonică și de operă (clasa profesorului asociat Piotr Vandilovski, 2008). Din 2001 până în 2005, a studiat cântatul academic (clasa Artistului Onorat al Republicii Belarus, Mikhail Zdanevich)

În 2006, și-a asumat stagiul la Teatrul Bolshoi din Belarus. Și în 2007 a fost numit asistent al dirijorului principal. În 2008, a fost numit dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet al Republicii Belarus. În anul 2011 a absolvit ucenicia sa la Teatrul Academic de Stat Mariinsky sub tutela lui Valery Gergiev.

Image module

Donka Miteva, Bulgaria

Mentiune

Din octombrie 2011, Donka Miteva este numită director artistic și dirijor al Collegium Musicum Berlin și a debutat la Sala Filarmonicii din Berlin în 2012.

În 2011, ea a fost premiată cu premiul special pentru realizările sale artistice de către grupul de prieteni Muzică și teatru Münster.

Intre anii 2007 si 2011, Donka Miteva a fost director si dirijor la Opera de Stat din Münster, Germania cu productii „Tristan si Isolde”, „Turandot”, „Rigoletto”, „Aida”, „Parsifal”, „Boris Godunow” „Nabucco” etc.

A colaborat cu Orchestra Simfonică din Münster, Simfonia Sonderborg, Filarmonica Enescu, Orchestra Festivalului de Sofia, Filarmonica Cehă Nord, Orchestra Simfonică Savaria, Opera din Burgas, Orquestra do Algarve a.o.

Donka Miteva a primit burse de la Societatea Richard Wagner, Accademia Musicale Chigiana, Academia Europeană Montepulciano și Fundația Noel Minet.

Donka Miteva a obținut Diploma de Diplomă în orchestră de la Hochschule Robert Schumann din Düsseldorf și de masterat în dirijarea coralei de la Academia de Stat de Muzică din Sofia. De asemenea, a studiat la Accademia Chigiana cu Maestro Gianluigi Gelmetti, Kenneth Keisler, Jorma Panula și Benjamin Zander.

Image module

Lev Ivanov, Ukraina

Mentiune

Lev Ivanov a fost unul dintre cei cinci care a primit premii și o recunoaștere specială la Concursul Internațional de Conduită Jeunesses Musicales din București, unde a condus Orchestra Filarmonicii George Enescu. A primit premiul Special Mention de către juriul prezidat de Jorma Panula din cei cincizeci de concurenți internaționali. Dr. Ivanov este, de asemenea, destinatarul Fundației George și Geraldine Swensen Watkins pentru excelență în arte și un câștigător al concursurilor ansamblului internațional Vorzel și Guitaralia din Ucraina și Polonia.

Dr. Ivanov este cel de-al treilea an de conducere a Orchestrei Simfonice Illinois Wesleyan. Viziunea sa asupra excelenței artistice a facilitat proiecte și colaborări cu alte forme de artă, inclusiv utilizarea muzicii electronice, a mijloacelor vizuale și a tehnologiei informatice într-un cadru orchestral. Abordarea sa creativă de programare prevede executarea cu îndemânare a repertoriului tradițional alături de muzica orchestrală din secolul XXI. Pasionat de diversitate și de a face muzica accesibilă tuturor, dr. Ivanov continuă să se adreseze unor noi audiențe. Un avocat pentru angajarea copiilor în arte, el a condus Hansel și Gretel lui Humperdinck pentru peste 1.000 de copii școlare în noiembrie 2014 și va conduce Le Nozze di Figaro pentru studenții locali în toamna anului 2016. El a fost destinat atât celor din Illinois Prairie Community Foundation Grant și Arte Armonice Grant pentru a continua să aducă muzică orchestrală și opere pentru audiențe în Central Illinois.

Aparițiile recente includ două sezoane de dirijare a Teatrului de Operă Prairie, dirijor invitat al Ansamblului 5 al Casei, dirijor invitat la Orchestra Festivalului de Muzică de Cameră din Illinois, director muzical al Symphony Sustainable, dirijor invitat la Festivalul de Muzică de Cameră de la Park City Orchestra, dirijor asistent al Orchestrei Simfonice a Universității de Stat din Arizona și Teatrul de Teatru Lyric. Timp de trei sezoane consecutive, Dr. Ivanov a fost invitat să lucreze cu Festivalul orchestrei de vară Park City, unde a condus Orchestra Festivalului și membrii Simfoniei Utah într-o serie de spectacole.

În vara anului 2008, dr. Ivanov a fost invitat să participe la Festivalul Sf. Magnus din Scoția în regia lui Sir. Peter Maxwell Davies și să studieze cu Martyn Brabbins și Charles Peebles la prestigiosul curs de dirijare Orkney, unde a lucrat cu Orchestra de Cameră din Scoția.

Dr. Ivanov a studiat sub Roman Kofman, Niku Mitznei, Martyn Brabbins, Kory Katseanes, William Reber și Timothy Russell. În plus, a luat masterclasses cu Thomas Cockrell, Keith Lockhart și Carl St. Clair.

Dr. Ivanov a obținut diplome de interpretare muzicală și de conducere de la Academia Națională de Muzică Ceaikovski (Kiev, Ucraina), Universitatea Brigham Young și Universitatea de Stat din Arizona.

Thank you to all who supported the project:

Image module